8: Ontspannen zwangere vrouw

1,2,3… 
relax!

Een beetje tijd nemen voor uzelf tijdens drukke dagen, dat is heel belangrijk. Hier zijn enkele ontspanningsideeën:

- Een schuimbad nemen: Een klassieker... Ontspan u, adem diep in en uit, laat alles los en denk aan uw baby, die het ook lekker warm heeft in bad!
- Drink een kruidenthee: Een kruidenthee op basis van planten of vruchten kan ontspannend werken en beperkt uw verbruik van koffie en/of zwarte thee. Bovendien kunt u ervan genieten in uw warme bad!
- Uzelf een snoeppauze gunnen: FDoe uzelf een plezier met dit heerlijke recept. 1 kommetje plattekaas + gedroogde vijgen + blokjes peer en appel + amandelen + honing. Dit komt overeen met een tussendoortje van 6 g vezels van de 25 g die per dag wordt aanbevolen en van 270 kcal van de 2000 aanbevolen kcal. Dit recept kan worden vergezeld van een glas Hépar®, een handige oplossing om uw hydratatie en een betere transit te combineren*. Smakelijk!
- Een kleine massage: Zin om uzelf te verwennen? Masseer uw huid voorzichtig met een hydraterende crème of een beschermende olie (zoals zoete amandel of avocado) om uw huid zacht te houden en striemen te beperken.
- Denk aan uw liefste: Vergeet uw partner niet, de baby zal er snel zijn... Geniet van elkaar voor u met z'n drieën bent.
 

* Hépar® is doeltreffend bij functionele constipatie, buiten elke onderliggende ziekte. HÉPAR® kan een laxatieve werking hebben. Drink 1 l HÉPAR® per dag in het kader van een gevarieerde en evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl.

Bron: Anses. Table Ciqual 2013. 
Anses. Apports nutritionnels conseillés pour la population française.