FUNCTIONELE CONSTIPATIE

Constipatie: oorzaken en natuurlijke remedies - Hépar®

We weten allemaal hoe functionele constipatie zich manifesteert, maar niet noodzakelijk waarom het gebeurt. Tenslotte kunnen wij het ons voorstellen als een intern "knelpunt" dat door verschillende factoren kan worden veroorzaakt. In principe verplaatst onze ontlasting zich door onze dikke darm dankzij kleine, natuurlijke en totaal onmerkbare samentrekkingen. Een vertraging van deze samentrekkingen en een vermindering van hun intensiteit kan ertoe leiden dat onze ontlasting langer blijft, en dit is waar het ingewikkeld kan worden... een trage transit is niet noodzakelijk constipatie! Maar als je maar een keer per week een stoelgang hebt, wordt dat beschouwd als constipatie.

Chronische constipatie wordt gedefinieerd als tekenen/symptomen (harde en onregelmatige stoelgang) die ten minste zes maanden aanhouden. De moeilijkheidsgraad van evacuatie is ook een criterium. Naast deze ongemakken, kan er een opgeblazen gevoel zijn...

In dit geval, net als bij pijn, is het raadzaam een arts te raadplegen. Uw arts zal de tekenen van constipatie kunnen interpreteren en met name kunnen vaststellen of deze constipatie in verband kan worden gebracht met een lopende behandeling. Bespreek dit met uw arts. Uw arts kan eventueel een wijziging van de behandeling overwegen of u adviseren uw dieet aan te passen.
Heeft u last van constipatie? Geen paniek!
Tijdelijke (of occasionele) constipatie kan worden verbeterd, met name door te kiezen voor een meer aangepaste voeding, of door te kiezen voor een natuurlijk mineraalwater "magnesium" (van nature geconcentreerd in magnesium). Meer dan 90% van de artsen bevelen Hépar® water aan. Reeds in 1875 werd Hépar® water door de Nationale Academie voor Geneeskunde erkend voor zijn zuiverende werking. Maar de doeltreffendheid van Hépar® is ook klinisch erkend als een positieve bijdrage tot een efficiënte en probleemloze darmtransit!

 

Representatie van constipatie

* Hépar® kan een laxatieve werking hebben. Wij raden aan om 1 l Hépar® te drinken per dag, in het kader van een gevarieerde en evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl.