Ligt onze toevoer aan magnesium te laag?

WAT IS EEN MAGNESIUM TEKORT?

In Frankrijk is de dagelijkse magnesiumvoorraad te weinig(1), en dit is vooral het geval op volwassen leeftijd. Magnesiumtekort komt dus relatief vaak voor.
De cijfers spreken voor zich: in de leeftijdsgroep van 3-17 jaar heeft 39% van de meisjes en 28% van de jongens ermee te maken. Een percentage dat oploopt tot 53% bij volwassenen(1)... Een tekort dat gelukkig gemakkelijk op te lossen is, met behulp van een aangepaste voeding en hydratatie!
Denk je dat je aan een magnesiumtekort lijdt? Vermoeidheid of een slechte slaapkwaliteit kunnen een teken zijn van een tekort aan mineralen, en natuurlijk draagt een voldoende inname van magnesium ook bij tot een algemeen evenwicht en een goede darmtransit. Maar magnesium heeft nog andere voordelen.
Magnesium is een van die mineralen die essentieel zijn, ook al heeft het lichaam maar minimale hoeveelheden nodig, voor het goed functioneren van ons lichaam. Een magnesiumtekort zal zo nodig door uw arts worden bevestigd. Maar in de meeste gevallen, met een evenwichtige voeding (sommige voedingsmiddelen zijn zeer rijk aan magnesium) en een natuurlijk mineraalwater van nature geconcentreerd in magnesium, zou je moeten profiteren van voldoende ADH in magnesium!

53% van de volwassenen heeft onvoldoende magnesium binnengekregen
Gebrek aan lichaamsbeweging

DE VOORDELEN VAN MAGNESIUM

Ontdek alle voordelen van magnesium, een van de mineralen die essentieel zijn voor de goede werking van het lichaam.
 Lees er meer over... 

Uw behoefte aan magnesium

HOEVEEL MAGNESIUM PER DAG?

Weet je hoeveel magnesium je nodig hebt? Ze verschillen voor iedereen. Schat de jouwe met een interactieve module!
 Lees er meer over... 

Magnesiumrijke noten

VOEDSEL RIJK AAN MAGNESIUM

Welke voedingsmiddelen moet je kiezen om ervoor te zorgen dat je voldoende magnesium binnenkrijgt? Ontdek onze lijst!
 Lees er meer over... 

* Hépar® kan een laxatieve werking hebben. Drink 1 l Hépar® per dag in het kader van een gevarieerde en evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl.