Veelgestelde vragen

 • Wanneer ligt HÉPAR® weer in de winkels? ​

  Omdat de voorraad natuurlijk mineraalwater van HÉPAR® steeds beperkter wordt, hebben we besloten om te stoppen met de formaten van 33cl, 50cl en 1L en één formaat van 6x75cl te introduceren.  Dit nieuwe formaat ligt vanaf december 2023 geleidelijk in de winkels. Het doel van deze nieuwe aanpak is ervoor te zorgen dat HÉPAR® natuurlijk mineraalwater het hele jaar door verkrijgbaar is in de winkels, terwijl de bron op de lange termijn behouden blijft. ​

  Wij nodigen u uit om de informatiepagina op Hepar.be/nl-be te raadplegen: https://www.hepar.be/nl-be/hepar-water/het-hepar-gamma

  Bedankt voor uw loyaliteit!​

 • Wat is de prijs van het nieuwe HÉPAR® 6x75CL formaat?​

  Het nieuwe 6x75CL-formaat heeft een adviesprijs* van € 6,99, dat wil zeggen een prijs per liter van € 1,55, die tussen de prijzen van het kleine en grote formaat ligt. Ter herinnering: dit is het nieuwe HÉPAR®-formaat; de formaten van 1L en 33L zijn niet meer verkrijgbaar. Deze nieuwe aanpak weerspiegelt onze noodzaak om ons aan te passen aan een beperktere bron. Het is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat HÉPAR® natuurlijk mineraalwater het hele jaar door overal in België in de schappen beschikbaar is. ​

  Merk op dat elke distributeur vrij is om zijn eigen verkoopprijzen te bepalen.  ​

  *De aanbevolen verkoopprijs is de door HÉPAR® aanbevolen prijs. Het staat elke distributeur vrij om zijn eigen verkoopprijzen te bepalen. ​

 • HOEVEEL WATER MOET IK PER DAG DRINKEN?

  We weten allemaal dat we de hele dag door moeten drinken... Maar hoeveel precies? Hoe weet je hoeveel je nodig hebt? Niets is eenvoudiger... Aanbevolen wordt om 1,5 liter water per dag(1) te drinken, wat verdeeld kan worden in 8 glazen over de dag. Klinkt dat als veel? Dat moet ook wel, want je lichaam verbruikt en elimineert water gedurende de dag (zie onderstaande tabel voor meer details). En als voedsel ook water geeft, is dat niet genoeg... Daarom is het belangrijk om deze verliezen te compenseren door te drinken. Een fles HÉPAR® mineraalwater van 75 cl dekt gegarandeerd de helft van uw dagelijkse behoefte aan water.
   Opmerking: natuurlijk neemt bij grote hitte, lichamelijke activiteit of hoge koorts de behoefte aan water toe. 


  Dagelijks waterverlies: 2,5 L =

  • Dagelijkse waterinname nodig om waterverlies te compenseren Waterinname uit voedsel

            0,7 L +

  • Water aangemaakt door het lichaam

            0,3 L +

  • Noodzakelijke waterinname

            1,5 L

  Voor een gezonde, sedentaire volwassene die in een gematigd klimaat leeft.

  (1) Jequier E., Constant F. « Pourquoi faut-il boire de l’eau ? Pour maintenir la balance hydrique. » Cahiers de nutrition et diététique. Septembre 2009 : 44, 190-197.

 • BRONWATER, KRAANWATER, MINERAALWATER: ZIJN DAT DEZELFDE DINGEN?

  Helemaal niet. Natuurlijk mineraalwater is van ondergrondse oorsprong en wordt op natuurlijke wijze verrijkt met mineralen wanneer het door de rotsen van de ondergrond stroomt. Deze kwaliteit geeft ze een stabiele minerale samenstelling en een oorspronkelijke zuiverheid, vrij van elke chemische behandeling. Bronwater is ook afkomstig van de ondergrond, maar het gehalte aan mineralen kan in de loop van de tijd variëren. Tenslotte verschilt leidingwater van oorsprong (meren, rivieren of grondwater), de chemische behandelingen die worden toegepast om het drinkbaar te maken, en de zeer variabele minerale samenstelling.

 • NATUURLIJK MINERAALWATER IS ZEER GECONTROLEERD. WAAR?

  Natuurlijk, en het is zelfs de meest gecontroleerde categorie van water van allemaal! Natuurlijk mineraalwater wordt dagelijks gecontroleerd, ondergaat geen enkele chemische behandeling en moet voldoen aan microbiologische kwaliteitscriteria die strenger zijn dan die voor leidingwater (het onderzoek naar de afwezigheid van ziekteverwekkers wordt bijvoorbeeld uitgevoerd op een volume dat 2,5 maal zo groot wordt genomen). Ten slotte wordt de kwaliteit ervan gecontroleerd door een vrij groot aantal analyses en controles: meer dan 4 miljoen per jaar! Dit is indrukwekkend.

 • WAT IS ER SPECIAAL AAN HEPAR® WATER?

  Het belangrijkste kenmerk van HÉPAR® natuurlijk mineraalwater is dat het de darmtransit vergemakkelijkt en u bijgevolg verlost van constipatieproblemen*. Deze effecten zijn klinisch bewezen.

  Maar dat is nog niet alles! Naast dit merkbare effect op de transit is Hépar® het platte water dat het meeste magnesium bevat dat op de markt verkrijgbaar is(2).

  Met een magnesiumgehalte van 119mg/L dekt u 23% van uw dagelijkse behoefte aan magnesium door 75cl HÉPAR® mineraalwater te drinken. Praktisch!

  HÉPAR® kan laxerend werken. Drink HÉPAR® als onderdeel van een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl.

  (1) Dupont C, Campagne A, Constant F. Efficacy and Safety of a Magnesium Sulfate-Rich Natural Mineral Water for Patients With Functional Constipation. Clinical Gastroenterology and Hepatology 2014;12:1280-1287.
  (2) parmi les eaux plates vendues en grandes et moyennes surfaces en France
  (3) Apports de référence en magnésium : 375 mg/jour. Règlement (UE) n°1169/2011 du Parlement européen et du Conseil du 25 octobre 2011.

 • IS HET NITRAATGEHALTE VAN HEPAR® WATER BELANGRIJK?

  Gelukkig niet: het nitraatgehalte van HÉPAR® is 4,3 mg per liter, wat laag is.

 • WAARVOOR WORDT MAGNESIUM GEBRUIKT?

  Dit essentiële mineraal is zowel zeer belangrijk als multitasking: het helpt het gevoel van vermoeidheid te verminderen, neemt deel aan de goede werking van het zenuwstelsel(1), is betrokken bij de spierfunctie en bevordert een goede gezondheid van de botten en het gebit(1). Tegenwoordig heeft echter 1 op de 3 kinderen en meer dan 1 op de 2 volwassenen een magnesiuminname die onder hun dagelijkse behoefte ligt(2).

  (1) Verordening (EU) nr. 432/2012 van de Commissie van 16 mei 2012 tot vaststelling van een lijst van toegestane gezondheidsclaims voor levensmiddelen, anders dan gezondheidsclaims over ziekterisicobeperking en de ontwikkeling en gezondheid van kinderen. Magnesium draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel, tot de vermindering van vermoeidheid, tot de normale werking van de spieren en tot de instandhouding van normale botten en tanden.
  (2) Crédoc. CCAF 2013.

 • HOE KUNNEN WE ONZE MAGNESIUM BEHOEFTE DEKKEN?

  Logischerwijs zou een gevarieerde en evenwichtige voeding voldoende moeten zijn om in onze magnesiumbehoefte te voorzien. In Frankrijk heeft echter meer dan 50% van de volwassenen een magnesiuminname die onder de aanbevelingen ligt(1). Heb je een zetje nodig? Kies voedingsmiddelen met een hoog magnesiumgehalte, zoals die op basis van volle granen, oliehoudende zaden of zeevruchten. En om uzelf de beste kans te geven, drinkt u magnesiumwater zoals HÉPAR®! Met 1 liter dekt u 31% van uw dagelijkse behoefte aan magnesium(2).

  (1) Crédoc. CCAF 2013.
  (2) Referentie-inname van magnesium: 375 mg/dag. Verordening (EU) nr. 1169/2011 van het Europees Parlement en de Raad van 25 oktober 2011.

 • KAN JE HEPAR® ELKE DAG DRINKEN?

  Ja, HÉPAR® natuurlijk mineraalwater kan door een gezonde volwassene dagelijks gedronken worden.

  Het magnesiumgehalte, meer dan 50 mg magnesium per liter, maakt het mogelijk het als "magnesisch" te kwalificeren. En omdat de natuur het goed voor elkaar heeft(1), neemt uw lichaam de hoeveelheid mineralen op die het nodig heeft, om vervolgens het overschot via de nieren af te voeren. Geen risico op een teveel aan magnesium!

  (1) Voor een gezond individu.

 • HOE GOED WORDT HET MAGNESIUM IN HEPAR® GEABSORBEERD?

  Goede vraag! En het antwoord is positief: het magnesium in natuurlijk mineraalwater zoals Hépar® wordt in feite even goed door het lichaam opgenomen als dat in gewone voedingsmiddelen of voedingssupplementen(1), (2), (3). Het drinken van Hépar® draagt dus doeltreffend bij tot de dagelijkse behoeften van het lichaam.

  (1) Fardellone P. Calcium, magnesium en natuurlijk mineraalwater. Cahiers de Nutrition et de diététique (2015) 50, S22-S29
  (2) Sabatier M., Arnaud M.J., Kastenmayer P., Rytz A., Barclay D.V. Effect van de maaltijd op de biologische beschikbaarheid van magnesium uit mineraalwater bij gezonde vrouwen. Am J Clin Nutr, 2002, 75, 65-71.
  (3) Sabatier M., Grandvuillemin A., Kastenmayer P., Aeschliman J.M., Bouisset F., Arnaud M.J., Dumoulin G., Berthelot A. Invloed van het consumptiepatroon van magnesium uit magnesiumrijk mineraalwater op de biologische beschikbaarheid van magnesium. British Journal of Nutrition, 2011, 1-4."

 • IS HEPAR® WATER GESCHIKT VOOR ZWANGERE VROUWEN EN VROUWEN DIE BORSTVOEDING GEVEN?

  Ja, Hépar® natuurlijk mineraalwater mag gedronken worden tijdens de zwangerschap en de borstvoeding. En het beste is dat het een dubbel voordeel biedt: het houdt je gehydrateerd en kan je helpen bij constipatieproblemen op een volkomen natuurlijke manier.
  Constipatie is een veel voorkomende aandoening bij zwangere vrouwen, en zij moeten meer hydrateren om zowel aan hun behoeften als aan die van hun baby te voldoen(1) (dit geldt ook wanneer zij borstvoeding geven). Een zwangere vrouw moet bijvoorbeeld 1,6 liter water per dag drinken en een vrouw die borstvoeding geeft ten minste 2,1 liter water per dag(1), de hele dag door.
  Hépar® is een kostbaar hulpmiddel voor wie de voorkeur geeft aan natuurlijke oplossingen om zich voldoende te hydrateren en zijn constipatieproblemen aan te pakken*.

  Al onze adviezen voor zwangere vrouwen vindt u in de rubriek "HÉPAR®, een goede dagelijkse transit". (link naar de adviespagina)

  HÉPAR® kan laxerend werken. Drink HÉPAR® als onderdeel van een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl.

  (1) Europese Autoriteit voor voedselveiligheid. Wetenschappelijk advies over de voedingsreferentiewaarden voor water. EFSA J 2010;8:1459-1469

 • IS HEPAR® WATER GESCHIKT VOOR BABYVOEDING?

  HÉPAR® water, dat zeer rijk is aan mineralen, is niet geschikt voor de voeding van zuigelingen en mag alleen op medisch voorschrift worden gebruikt.

 • IS HEPAR® WATER GESCHIKT VOOR SENIOREN?

  Oh ja! Met zijn kampioenswaarden aan magnesium (119 mg/l) en calcium (549 mg/l) is Hépar® een echte bondgenoot voor senioren. Het drinken van 1 L Hépar® is een eenvoudige en natuurlijke oplossing om respectievelijk 31% en 68% van hun dagelijkse behoefte aan deze twee mineralen te dekken*(1).

  Wist je dat? Constipatie is een veel voorkomende spijsverteringsstoornis bij senioren ... Met een klinisch bewezen gunstig effect op de transit(3)**, kan Hépar® een effectieve en natuurlijke hulp zijn om constipatieproblemen op te lossen. Vergeet niet goed te hydrateren, regelmatig te bewegen en vezelrijk te eten!

  Al onze adviezen voor senioren vindt u in de rubriek "HÉPAR®, een goede dagelijkse transit". (link naar de adviespagina)

  * De referentie-innames bedragen 375 mg / dag voor magnesium en 800 mg / dag voor calcium(1).
  HÉPAR® kan laxerend werken. Drink HÉPAR® als onderdeel van een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl.

  (1) Verordening (EU) nr. 1169/2011 van het Europees Parlement en de Raad van 25 oktober 2011.
  (2) Dupont C, Campagne A, Constant F. Doeltreffendheid en veiligheid van een natuurlijk mineraalwater rijk aan magnesiumsulfaat voor patiënten met functionele constipatie. Clinical Gastroenterology and Hepatology 2014;12:1280-1287.

 • IS HEPAR® WATER GESCHIKT VOOR EEN NATRIUMARM DIEET?

  De consumptie van 75cl HÉPAR® levert minder dan 0,4% van uw dagelijkse zoutbehoefte.

  Ter informatie: een water wordt natriumarm genoemd wanneer het gehalte lager is dan 20 mg/l.

  * Referentie zout inname = 6g/dag. Verordening (EU) nr. 1169/2011 betreffende de verstrekking van voedselinformatie aan de consumenten.

 • WAAROM SMAAKT HEPAR® ZO GOED?

  Gewoon vanwege de unieke samenstelling! Het is de rijkdom aan mineralen in HÉPAR® die het zijn onmiskenbare smaak geeft.

 • KAN DE CONSUMPTIE VAN NATUURLIJK MINERAALWATER NIET LEIDEN TOT EEN TE HOGE INNAME VAN MINERALEN? IS DIT NIET GEVAARLIJK?

  Gelukkig niet! Natuurlijk mineraalwater kan elke dag worden gedronken, zonder enig risico op overdosering bij een gezond persoon. De "magie" van het menselijk lichaam: voor elk gezond individu weet het lichaam op natuurlijke wijze de noodzakelijke hoeveelheid mineralen op te nemen en het eventuele overschot te elimineren door de nierfunctie. De aanwezigheid van mineralen in water is dus geenszins problematisch en vormt integendeel een grote troef. Verschillende studies hebben namelijk aangetoond dat de opname van calcium en magnesium in natuurlijk mineraalwater vergelijkbaar is met die in de voeding(1). Natuurlijke mineraalwaters zijn dus een goede oplossing om uw calcium- en magnesiuminname aan te vullen, zonder calorieën.

  (1) Fardellone P. Calcium, magnesium en natuurlijk mineraalwater. Cah nutr et diet 2015;50:S22-S29

 • MOET IK MIJN NATUURLIJK MINERAALWATER REGELMATIG VERVERSEN?

  Niet noodzakelijk. Het gezonde lichaam weet de hoeveelheid mineralen die het nodig heeft op te nemen en het overschot af te voeren. Natuurlijke mineraalwaters kunnen dus dagelijks worden gedronken, zonder ze te variëren (uw persoonlijke smaak is de rechter!), en zij vormen uiteraard een echte aanwinst om uw minerale inname aan te vullen.

 • IS HET MAGNESIUM IN HEPAR® VAN NATURE AANWEZIG OF TOEGEVOEGD OP HET MOMENT VAN BOTTELEN?

  Dit essentiële mineraal is zowel zeer belangrijk als multitasking: het helpt het gevoel van vermoeidheid te verminderen, neemt deel aan de goede werking van het zenuwstelsel(1), is betrokken bij de spierfunctie en bevordert een goede gezondheid van de botten en het gebit(1). Tegenwoordig heeft echter 1 op de 3 kinderen en meer dan 1 op de 2 volwassenen een magnesiuminname die onder hun dagelijkse behoefte ligt(2).

  (1) Verordening (EU) nr. 432/2012 van de Commissie van 16 mei 2012 tot vaststelling van een lijst van toegestane gezondheidsclaims voor levensmiddelen, anders dan gezondheidsclaims over ziekterisicobeperking en de ontwikkeling en gezondheid van kinderen. Magnesium draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel, tot de vermindering van vermoeidheid, tot de normale werking van de spieren en tot de instandhouding van normale botten en tanden.
  (2) Crédoc. CCAF 2013.