10: Gehydrateerde zwangere vrouw

Drink op de gezondheid 
van… uw transit

Als u zwanger bent, wilt u geen last van vervelende transitproblemen. Een afdoende hydratatie gecombineerd met een vezelrijke voeding kan een goed middel zijn om het optreden van constipatie tijdens de zwangerschap te vermijden.

 

Horloge femmes enceintes

 

Het ideaal? De waterconsumptie verdelen over heel de dag. 's Ochtends bij het ontwaken, in de voormiddag bij een kopje thee, 's middags bij uw lunch, bij het dessert en uw kopje cafeïnevrije koffie, bij het vieruurtje, terwijl u het eten bereidt, bij uw avondmaal en 's avonds bij een kruidenthee... Drink telkens een groot glas water van 250 ml en u zult al snel aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* komen.

Het natuurlijk mineraalwater Hépar® heeft een bewezen effect op de transit** en kan een eenvoudig hulpmiddel zijn om uw darmtransit te faciliteren.
 

* Zwangere vrouwen wordt aangeraden 2,3 l water per dag te drinken, het vocht uit de voeding inbegrepen. EFSA 2010.
** Hépar® is doeltreffend bij functionele constipatie, buiten elke onderliggende ziekte. HÉPAR® kan een laxatieve werking hebben. Drink 1 l HÉPAR® per dag in het kader van een gevarieerde en evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl.

Bronnen: EFSA. Scientific Opinion on Dietary Reference Values for water. 2010. 
Dupont C, Campagne A, Constant F. Efficacy and safety of a magnesium sulfate-rich natural mineral water for patients with functional constipation. Clin Gastroenterol Hepatol. 2014;12:1280-7.