4 : Zwangere vrouw doet aan sport tegen constipatie

Zwanger 
en sportief

Fysieke activiteit is van essentieel belang om in vorm te blijven, om een gezonde levensstijl te behouden en de darmtransit te stimuleren. Dat is uiteraard ook zo tijdens een zwangerschap!
Is het moeilijk om een 'echte' sport te beoefenen? Probeer dan dagelijks minstens 30 minuten te wandelen of doe een gelijkwaardige inspanning.

Hebt u daarentegen net zin om u in te spannen? Denk dan aan wandelen, zwemmen, stretchen, pilates of yoga.

Om u te hydrateren, is het van essentieel belang om te drinken voor, tijdens en na uw sportsessie. Denk aan Hépar® dat u op een natuurlijke wijze helpt bij het dekken van uw magnesiumbehoefte en dat uw darmtransit stimuleert*. Een heel handige oplossing om u goed te hydrateren tijdens heel uw zwangerschap, een periode waarin uw behoefte aan water groter is**.

En aarzel vooral niet om raad te vragen aan uw arts of vroedvrouw over welke sport geschikt is in uw fase van de zwangerschap!
 

* Hépar® is doeltreffend bij functionele constipatie, buiten elke onderliggende ziekte. HÉPAR® kan een laxatieve werking hebben. Drink 1 l HÉPAR® per dag in het kader van een gevarieerde en evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl.
** Zwangere vrouwen wordt aangeraden 2,3 l water per dag te drinken, het vocht uit de voeding inbegrepen. EFSA 2010.

Bronnen: http://www.inpes.sante.fr/CFESBases/catalogue/pdf/1060.pdf
PNNS. http://www.mangerbouger.fr