9 : Sportief kind tegen constipatie

Welke sport voor 
welk kind?

Net zoals bij volwassenen is dagelijks bewegen en sporten belangrijk voor de gezondheid van kinderen. Het is niet alleen plezierig, kinderen leren er belangrijke waarden mee en de fysieke activiteit speelt een positieve rol voor de transit.

Van tennis tot dans over aikido of circusschool, tegenwoordig worden er zoveel sporten aangeboden voor kinderen. Laat ze dus verschillende dingen uitproberen, zodat ze ontdekken wat hun het beste ligt.

- De Individuele sporten zoals tennis, zwemmen of paardrijden ontwikkelen de wilskracht en het nemen van initiatief.
- De Artistieke activiteiten zoals dans, gymnastiek of circusschool bieden de mogelijkheid om zich uit te drukken en zijn grenzen te verleggen.
- De gevechtsporten,, zoals judo of karate, wordt er gewerkt aan de coördinatie en wordt de energie gekanaliseerd.
- Atletiek, is veelzijdig en laat toe om verschillende disciplines te ontdekken, zoals lopen, springen, speerwerpen of kogelstoten.
- De Collectieve sporten zoals voetbal, handbal, hockey of basketbal, zijn erg in trek, voeden het zelfvertrouwen en ontwikkelen de teamgeest.
- De Watersporten, wie aan water woont, naast de voordelen van sporten ook een contact met moeder natuur. Net zoals paardrijden zorgt voor een goede band met dieren.

Om de juiste activiteit te vinden voor uw kind, kunt u altijd te rade gaan bij uw lokale sportdienst of de school, om te horen wat de mogelijkheden zijn. Vraag het ook aan ouders van vriendjes, want zij zijn vaak een goede informatiebron!
 

Bronnen: PNNS. www.mangerbouger.fr.