8 : Gemakkelijke sport tegen constipatie

Sporten zonder 
echt te sporten

Geen tijd, te druk, geen gaatje te vinden in uw agenda... Toch is het makkelijk om elke dag beweging te nemen! Hier zijn enkele oefeningen die u kunt doen zonder u in het zweet te werken!

- Ga met de trap in plaats van met de lift: het zal al snel een reflex worden. Stel uzelf een doel als aanmoediging. Neem in het begin de trap 1 keer op de 2, voer de frequentie geleidelijk aan op, tot de dag waarop u zelf verrast zult zijn dat het echt een gewoonte is geworden! U zult ook merken dat u minder en minder buiten adem raakt. Stop niet nu u zo goed bezig bent en blijf u zelf uitdagingen stellen door de trap bijvoorbeeld met 2 treden tegelijk op te lopen...
- Laat de auto in de garage: Ga te voet voor elk traject dat u met de auto op 3 à 5 minuten kunt afleggen. U kunt de auto ook ruilen voor een step, rollerblades of een fiets voor langere trajecten.
- Stap een halte eerder uit de metro of bus: Het is misschien moeilijk in het begin, maar het kan ook leuk zijn om uw wijk te herontdekken of nieuwe winkeltjes. Om het nog leuker te maken, stelt u zichzelf een doel: tel het aantal stappen dat u doet dankzij een speciale app op uw smartphone of gebruik een chronometer.
- Verplaats u om een collega te spreken: in plaats van een mail te sturen... U beweegt niet alleen, het maakt de dag ook menselijker en sympathieker.
- Blijf rechtop staan op het openbaar vervoer: Dat is pas een goede gewoonte! Het laat toe om de spieren te stimuleren, terwijl u aan uw evenwicht werkt.
- Verander uw lunchpauze in een wandelmoment: Goed voor het lichaam én de geest... Na uw lunch kunt u de resterende tijd besteden aan een klein wandelingetje rond het kantoor. Ideaal voor de spijsvertering. En waarom zou u uw collega's niet mee op sleeptouw nemen? Alleen of in gezelschap, ontspanning én een goede transit gegarandeerd.

Opgelet: als de problemen aanhouden of de pijn erg wordt, aarzel dan niet om er met uw arts over te praten.
 

Bronnen: 
PNNS. www.mangerbouger.fr. 
http://sante-medecine.journaldesfemmes.com 
http://www.coupdepouce.com