6 : Groenten en fruit tegen constipatie

Geef de voorkeur aan 
seizoensgroenten

Om dagelijks te genieten van de weldaad van fruit en groenten, en met name van de vezels die ze bevatten, volgen hier 4 menu-ideeën volgens de seizoenen. Doe uw keukenschort maar aan!
 

LENTE

close-up van helderrode rijpe aardbeien

Het is het seizoen van de vernieuwing, fruit en groenten hebben nu bijzonder veel smaak. Verwen uzelf!

- Voorgerecht: een flan met asperges
- Hoofdgerecht: clafoutis van aubergine en koolvisfilet met een straaltje citroensap
- Dessert: aardbeiensoep
 

ZOMER

een recept voor gezouten mozzarella, tomaat en pesto broodjes

Het is warm! Laat u verleiden door zomerse salades, frisse broodjes en zoet-zoute combinaties.

- Voorgerecht: mengeling veldsla, verse vijgen, geitenkaas en stukjes hazelnoot
- Hoofdgerecht: assortiment boterhammen op basis van volkorenbrood: meloen – rauwe ham – balsamicoazijn en tomaat – mozzarella – basilicum.
- Dessert: salade van witte perziken vergezeld van wat zwarte bessen.
 

HERFST

een troostend recept voor ouderwetse groentegratin

Herontdek en geniet van de smaak van vergeten groenten!

- Voorgerecht: salade van rode biet met blokjes avocado
- Hoofdgerecht: pompoen-spinaziesoufflé en rundvlees onder een laagje aardappelpuree
- Dessert: taart met een laagje verkruimelde hazelnoot
 

WINTER

een recept voor in de pan gebakken knapperige groenten

Met de komst van de koude, gaan we voor warme groenten die lang worden gestoofd of die we sauteren!

- Voorgerecht: velouté van aardpeer
- Hoofdgerecht: gestoofde wortels – rapen, gebakken aardappelen en eendenborstfilet
- Dessert: zoete hapjes met kokosnoot
 

Bron: Anses. Table Ciqual 2013.