Om dagelijks te genieten van de weldaad van fruit en groenten, en met name van de vezels die ze bevatten, volgen hier 4 menu-ideeën volgens de seizoenen. Doe uw keukenschort maar aan!
LENTE
Het is het seizoen van de vernieuwing, fruit en groenten hebben nu bijzonder veel smaak. Verwen uzelf!
- Voorgerecht: een flan met asperges
- Hoofdgerecht: clafoutis van aubergine en koolvisfilet met een straaltje citroensap
- Dessert: aardbeiensoep
ZOMER
Het is warm! Laat u verleiden door zomerse salades, frisse broodjes en zoet-zoute combinaties.
- Voorgerecht: mengeling veldsla, verse vijgen, geitenkaas en stukjes hazelnoot
- Hoofdgerecht: assortiment boterhammen op basis van volkorenbrood: meloen – rauwe ham – balsamicoazijn en tomaat – mozzarella – basilicum.
- Dessert: salade van witte perziken vergezeld van wat zwarte bessen.
HERFST
Herontdek en geniet van de smaak van vergeten groenten!
- Voorgerecht: salade van rode biet met blokjes avocado
- Hoofdgerecht: pompoen-spinaziesoufflé en rundvlees onder een laagje aardappelpuree
- Dessert: taart met een laagje verkruimelde hazelnoot
WINTER
Met de komst van de koude, gaan we voor warme groenten die lang worden gestoofd of die we sauteren!
- Voorgerecht: velouté van aardpeer
- Hoofdgerecht: gestoofde wortels – rapen, gebakken aardappelen en eendenborstfilet
- Dessert: zoete hapjes met kokosnoot
Bron: Anses. Table Ciqual 2013.