3 : buikspieroefeningen tegen constipatie

Slechts 10 minuten
buikspieroefeningen

Regelmatig bewegen is een goede bondgenoot voor een gezonde darmtransit, vooral als we de inspanningen concentreren op de buikzone. Hier volgen enkele oefeningen die uitstekend zijn voor de transit:

- Oefening nr. 1 : Ga op uw rug liggen en hou, gedurende 20 ademhalingen (inademen + uitademen) het hoofd omhoog, met uw handpalmen als hoofdsteun, waarbij u de buikspieren opspant. Herhaal de oefening een vijftiental keer.
- Oefening nr. 2 : Ga op uw rug liggen, met de benen op een stoel. Laat uw handen over uw dijen glijden tot aan uw knieën, zodat uw rug lichtjes van de grond komt. Herhaal deze oefening 20 keer.
- Oefening nr. 3 : Ga op uw rug liggen met uw handen in uw nek, de benen geplooid en het rechterbeen geplooid op het linkerbeen. Hef uw linkerarm op en breng de linkerelleboog naar de rechterknie, waarbij de rug van de grond komt. Ga traag terug naar de ligpositie. Herhaal de oefening 30 keer. Leg vervolgens het linkerbeen op het rechterbeen en herhaal de oefening.

Te moe 's avonds? Waarom doet u deze korte oefeningen niet bij het opstaan? Bonus: aarzel niet om uw mini fitnesssessie af te ronden met een glas Hépar® voor de combinatie van hydratatie en een bewezen gunstig effect op de transit*.
 

* Hépar® is doeltreffend bij functionele constipatie, buiten elke onderliggende ziekte. HÉPAR® kan een laxatieve werking hebben. Drink 1 l HÉPAR® per dag in het kader van een gevarieerde en evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl.