Het water van Hépar kopen

Questions fréquentes

 • Welke hoeveelheid water moet men elke dag drinken?

  We weten dat we heel de dag door moeten drinken... Maar welke hoeveelheid moeten we nu precies drinken? Hoe weten we hoeveel we al gedronken hebben? Dat is heel eenvoudig… Het wordt aanbevolen om 1,5 l water per dag te drinken(1), wat u kunt verdelen over 8 glazen per dag. Lijkt dat u veel? Toch hebt u deze hoeveelheid nodig, omdat uw lichaam heel de dag water gebruikt en afscheidt (zie overzicht hieronder voor meer details). En uit onze voeding halen we inderdaad ook water, maar niet voldoende… Daarom is het belangrijk om dit verlies op te vangen door te drinken. Een fles van 1 l Hépar® verzekert u van 2/3 van uw behoefte aan water voor de dag! 
  Opgelet: als het erg heet is, bij grote fysieke inspanningen of hoge koorts neemt de behoefte aan water toe. 

  Dagelijks vochtverlies Dagelijks vereiste vochttoevoer om het verlies aan vocht te compenseren Vochttoevoer via voeding Vocht aangemaakt door het lichaam Vereiste vochttoevoer
  2.5 L = 0.7 L + 0.3 L + 1.5 L
 • Bronwater, kraanwater, mineraalwater: is dat hetzelfde?

  Helemaal niet! Natuurlijk mineraalwater komt uit de ondergrond en neemt op natuurlijke wijze mineralen op tijdens het parcours dat het aflegt door het ondergrondse gesteente. Deze kwaliteit geeft het een stabiele minerale samenstelling en een oorspronkelijke zuiverheid, zonder dat er ook maar één chemische behandeling aan te pas komt. Bronwater komt ook uit de ondergrond maar het mineralengehalte kan met de tijd variëren. Kraanwater onderscheidt zich ten slotte door zijn veelzijdige afkomst (meren, rivieren of ondergrondse waterbekkens), de chemische behandelingen die worden gebruikt om het drinkbaar te maken en de zeer variabele minerale samenstelling.

  Natuurlijk mineraalwater Bronwater gefilterd water Leidingwater
  Herkomst Unieke ondergrondse bron Mogelijks meerdere ondergrondse bronnen Meerdere: meren, rivieren, ondergrondse waterbron Meerdere: meren, rivieren, ondergrondse waterbron
  Natuurlijke bescherming Verplicht Verplicht Niet noodzakelijk Niet noodzakelijk
  Behandelingen Geen chemische behandeling Geen chemische behandeling Gedeeltelijke filtratie van bepaalde vervuiling Chemische ontsmettingsbehandelingen
  Samenstelling Stabiel in tijd Niet noodzakelijk stabiel Variabel(2) Variabel(2)
  Gunstige effecten op de gezondheid Erkend door de Academie van Geneeskunde - - -
 • Is het waar dat natuurlijk mineraalwater zeer streng wordt gecontroleerd?

  Uiteraard, het is zelfs de categorie water die het meest van al wordt gecontroleerd! Natuurlijk mineraalwater wordt maar liefst dagelijks gecontroleerd, ondergaat geen enkele chemische behandeling en moet voldoen aan microbiologische kwaliteitscriteria die strenger zijn dan die voor kraanwater (bijvoorbeeld het onderzoek naar de afwezigheid van pathogene stoffen gebeurt op een volume dat 2,5 zo groot is). Ten slotte wordt de kwaliteit geverifieerd door een aanzienlijk aantal analyses en controles: meer dan 4 miljoen per jaar! Indrukwekkend.

 • Wat zijn de bijzondere kenmerken van het water hépar®?

  De meest bijzondere eigenschap van het natuurlijk mineraalwater van HÉPAR® is dat het uw darmtransit verbetert en u bijgevolg verlost van constipatieproblemen*. Deze effecten werden klinisch bewezen: 1 l Hépar® drinken per dag verbetert de transit doeltreffend vanaf de 2e week consumptie**(1).
  Maar dat is nog iet alles! Naast dit gunstige effect op de transit, is Hépar® het platwater dat het meeste magnesium bevat op de markt(2)
  Met 119 mg magnesium per liter dekt u 31% van uw dagelijkse behoeften aan magnesium door 1 l Hépar® te drinken(3). Handig!

 • Ligt het nitraatgehalte van hépar® hoog?

  Gelukkig niet: het nitraatgehalte van HÉPAR® bedraagt 4,3 mg per liter, wat een zwak nitraatgehalte is.

 • Waartoe dient magnesium?

  Dit essentiële mineraal is heel belangrijk en veelzijdig: het helpt bij het verminderen van een gevoel van vermoeidheid, het draagt bij tot de goede werking van het zenuwstelsel(1), het speelt een rol in de spierwerking en bevordert een goede gezondheid van botten en tanden(1). Maar tegenwoordig heeft 1 kind op de 3 en meer dan 1 volwassene op de 2 een magnesiumtoevoer die onder de dagelijkse behoefte ligt(2).

 • Hoe kunnen we tegemoet komen aan onze magnesiumbehoefte?

  Normaal gezien zou een gevarieerde en evenwichtige voeding moeten volstaan om tegemoet te komen aan uw magnesiumbehoefte. Toch zien we dat in Frankrijk meer dan 50% van de volwassenen een magnesiumtoevoer hebben die onder de aanbevelingen ligt(1). Een extraatje nodig? Kies voor voedingsmiddelen die veel magnesium bevatten, zoals producten op basis van volkorengranen, oliehoudende zaden of zeevruchten. En om alle geluk aan uw kant te hebben, drinkt u gewoon een magnesiumrijk water zoals HÉPAR®! Met 1 liter dekt u immers al 31% van uw dagelijkse behoefte aan magnesium(2).

 • Mag ik hépar® elke dag drinken?

  Ja! Het natuurlijke mineraalwater HÉPAR® kan dagelijks worden gedronken door een gezonde volwassene.
  Zijn magnesiumgehalte, dat hoger ligt dan 50 mg per liter, zorgt ervoor dat het 'magnesiumhoudend' kan worden genoemd. En omdat de natuur zo goed in elkaar zit(1), neemt uw organisme de vereiste hoeveelheid magnesium op en wordt het teveel via de nierfunctie afgevoerd. Geen gevaar dus voor een magnesiumoverdosis!

 • Wordt het magnesium uit het hépar®-water goed geabsorbeerd?

  Goede vraag! En een positief antwoord: magnesium uit natuurlijke mineraalwaters, zoals Hépar®, wordt evengoed geabsorbeerd door het organisme als dat uit voeding of voedselsupplementen(1), (2), (3). Hépar® drinken draagt dus op een efficiënte manier bij tot het opnemen van de dagelijkse magnesiumbehoefte van het organisme.

 • Is het water van hépar® geschikt voor zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven?

  Ja! Het natuurlijk mineraalwater van Hépar® kan perfect worden gedronken tijdens de zwangerschap en tijdens het geven van borstvoeding. Als kers op de taart biedt het een dubbel voordeel: het zorgt voor een goede hydratatie en helpt in geval van constipatieproblemen, en dit op een volledig natuurlijke manier. 
  Constipatie komt vaak voor bij zwangere vrouwen en bovendien moeten ze zich extra hydrateren om zowel aan hun eigen behoeften als aan die van de baby te beantwoorden(1) (dat is ook het geval bij borstvoeding). Een zwangere vrouw moet bijvoorbeeld 1,6 l water per dag drinken en een vrouw die borstvoeding geeft minstens 2,1 liter water per dag (1), verspreid over de dag.
  Hépar® is een kostbare hulp voor wie een natuurlijke oplossing verkiest voor een afdoende hydratatie en om constipatieproblemen te verhelpen*.

  U vindt al ons advies voor zwangere vrouwen in de rubriek "HÉPAR®, een goede dagelijkse transit".

 • Is hépar® geschikt voor het flesje van mijn baby?

  Het water van HÉPAR® is heel rijk aan mineralen en is niet geschikt voor de voeding van een zuigeling. Het mag enkel op medisch voorschrift worden gebruikt.

 • Is het water van hépar® aanbevolen voor senioren?

  Absoluut! Met een topgehalte aan magnesium (119 mg/l) en calcium (549 mg/l) is Hépar® een uitstekende bondgenoot voor senioren. Eén liter Hépar® drinken is een eenvoudige en natuurlijke oplossing om aan respectievelijk 31% en 68% van de dagelijkse behoefte van deze mineralen te voldoen*(1).
  Misschien weet u het maar constipatie is een veelvoorkomend spijsverteringsprobleem bij senioren… Met zijn klinisch bewezen gunstige effect op de darmtransit(3)** kan Hépar® een doeltreffend en natuurlijk hulpmiddel zijn om constipatieproblemen op te lossen. Vergeet ook niet om u goed te hydrateren, regelmatig beweging te nemen en de voorkeur te geven aan een vezelrijke voeding!

   U vindt al ons advies voor senioren in de rubriek "HÉPAR®, een goede dagelijkse transit".

 • Is het water van hépar® geschikt voor een zoutarm dieet?

  Absoluut: met slechts 14 mg natrium per liter is het water van Hépar® zoutarm. De consumptie van 1 liter biedt u zo minder dan 0,6% van de dagelijkse behoefte aan zout* 
  Ter info: water wordt zoutarm genoemd, wanneer het zoutgehalte onder de 20 mg/l ligt.

 • Waarom heeft hépar® die bijzondere smaak?

  Dat komt gewoon door de unieke samenstelling! Het is de rijkdom aan mineralen die HÉPAR® de smaak geeft die u het water uit duizenden doet herkennen.

 • Kan het drinken van natuurlijk mineraalwater niet leiden tot een te hoge toevoer aan mineralen? is dat niet gevaarlijk?

  Gelukkig niet! Natuurlijk mineraalwater kan elke dag worden gedronken, zonder enig risico op overdosering bij een gezond persoon. Het is de 'magie' van het menselijk lichaam: het organisme van elke gezonde persoon is in staat om van nature de vereiste hoeveelheid mineralen op te nemen en het eventuele teveel af te voeren via de nierfunctie. De aanwezigheid van mineralen in het water vormt dus geen probleem en is daarentegen net een grote troef. Meerdere studies hebben immers aangetoond dat de opname van het calcium en magnesium dat aanwezig is in natuurlijk mineraalwater vergelijkbaar is met deze mineralen uit voeding(1). Natuurlijk mineraalwater is zo een goede oplossing om uw behoeften aan calcium en magnesium aan te vullen zonder calorieën op te nemen.

 • Moet men regelmatig veranderen van natuurlijk mineraalwater?

  Dat hoeft niet noodzakelijk. Een gezond lichaam kan de vereiste hoeveelheid mineralen opnemen en het eventuele teveel uitscheiden. Natuurlijk mineraalwater kan dus elke dag worden gedronken, zonder af te wisselen (enkel uw persoonlijke smaak is van tel!), en het is duidelijk een echte troef om uw toevoer aan mineralen aan te vullen.

 • Is het magnesium dat in hépar® zit van nature aanwezig of wordt het toegevoegd bij het bottelen?

  Er wordt absoluut niets toegevoegd! Hépar® is een natuurlijk mineraalwater en ondergaat geen enkele chemische behandeling bij het bottelen. Ook de magnesiumsamenstelling wordt niet gewijzigd. Het magnesium in het water van Hépar® is van nature aanwezig. Het is immers tijdens zijn parcours door het ondergrondse gesteente dat het water van Hépar® zijn unieke mineralisatie verkrijgt.